Proiect foisor gradina

Foisorul din lemn pentru gradina reprezinta una din cele mai interesante idei de amenajare a unei gradini, cu un corp de mobilier necesar pentru relaxare si odihna alaturi de cei dragi. Tocmai din acest motiv va prezentam aici o idee cat mai clara in ceea ce priveste achizitionarea unui astfel de corp de mobilier.

Practic este vorba despre un model de foisor de forma octogonala.

Foisoarele octogonale si cele hexagonale fiind cele mai solicitate articole de mobilier pentru curte sau gradina.

Asa ca, noi incercam sa va prezntam aici un proiect de foisor de gradina octoginal pentru a carui amplasare a fost necesara turnarea in prealabil a unei placi din ciment. Operatiune de care se ocupa strict proprietarul, intrucat noi nu suntem specialisti in ciment si betoane.

Insa pentru multumirea dumneavoastra va facem cunoscut faptul ca placa din ciment trebuie sa aiba o grosime de 15-20 cm si trebuie sa depaseasca amprenta pe sol a foisorului cu cel putin 10 cm pe fiecare latura.

Foisorul este imprejmuit de o balustrada cu mana curenta realizata din lamele distantate intre ele ce au o inaltime de aproximativ 90 cm. Acestea sunt distribuite in plan vertical si sunt realizate dupa un model traditional.

Stalpii de sustinere ai acestui foisor au 10 cm grosime si sunt prevazuti in partea superioara cu gardulet decorativ de tip fideluta distribuite in model de romb.

Foisorul este acoperit cu sindrila bituminoasa de culoare maron si are capacitatea de a intra intr-o buna rezonanta cu imobilul din imediata sa apropiere, dar si cu celelalte corpuri de mobilier de gradina amplasate in curtea respectiva.

Culoarea acestui model de foisor este pin. Insa daca dumneavoastra doriti puteti opta pentru oricare alta nuanta din cle disponibile. Iar pentru o buna protectie impotriva intemperiilor, foisorul din imagine este bine lacuit cu lac cerat pe baza de apa de la ICA Italia, aplicat in trei straturi, cu slefuire dupa fiecare strat aplicat.

 

Comments are closed.