Pergola din lemn Unique

Pergola din lemn Unique

Reaizata din lemn de rasinoase de calitate superioara, pergola din lemn Unique reprezinta o idee extrem de avantajoasa despre cum ar trebui sa fie realizat un astfel de corp de mobilier necesar pentru amenajarea oricarei curti.

Mai intai trebuie stiut faptul ca modelul respectiv de pergola de forma unui patrat este amplasat pe o placa din ciment pavata. De a carei realizare s-a ocupat insusi proprietarul. Aceasta fiind absolut necesara pentru obtinerea unui bun echilibru al pergolei.

Modelul respectiv este realizat dupa un design atipic. Cu cate trei stalpi principali de rezistenta in fiecare dintre cele patru colturi ale pergolei.

Acestia sunt uniti intre ei cu ajutorul grinzilor principale cat si prin existenta acelor elemente din lemn denumite si contravantuiri.

Si care au un rol esential in crearea unui efect de rezistenta sporita intregului ansamblu.

In partea superioara pergola din imagini este prevazuta cu traverse de 14 cm latime si 2 cm grosime. Cu decupaje fine in ambele capete.

Iar pentru un confort mult sporit aceasta pergola poate fi acoperita cu o placa de policarbonat de diferite grosimi si culori.

De asemenea, este bine de  stiut  ca pentru a putea rezista in fata tuturor intemperiilor, pergola este tratata cu lac cerat pe baza de apa de la ICA Italia aplicat in mai multe straturi, cu slefuire dupa fiecare strat.

 

 

Comments are closed.