Foisor din lemn Brasov

Si pentru ca tot ne aflam in sfera foisoarelor de gradina de forma octogonala va propunem spre atentia dumneavoastra o alta idee interesanta de amenajare a unei scene, practic a unui loc public, cu un foisor din lemn de rasinoase bine finisat si lacuit pentru o buna protectie impotriva intemperiilor.

Foisorul este proiectat si montat pe un piedestal inalt de aproximativ 50-60 cm.

Este realizat intr-un design simplu dar cu numeroase elemente traditionale. Acestea regasindu-si locul binemeritat de la baza foisorului si pana la partea superioara.

Balustrada acestuia este realizata pe baza lamelelor verticale, distantate intre ele si care sunt realizate dupa un model traditional.

Modelul traditional se regaseste in mod evident chiar si in forma contravantuirilor din partea superioara a foisorului, acolo unde se regaseste si garduletul decorativ din lamele tip fideluta distribuite in model de romb.

Si tot in partea superioara, acoperisul cu sindrila bituminoasa si turnulet are si el rolul lui, de protectie.

Si pentru ca tot a venit vorba de protectie, foisorul din imagine este tratat cu lac cerat pe baza de apa de la ICA Italia aplicat in trei straturi, cu slefuire dupa fiecare strat aplicat. Astfel incat foisorul va putea beneficia de o buna protectie pentru mai multi ani consecutivi.

Comments are closed.