Foisor din lemn Bals

Foisoarele pentru gradina, de forma octogonala s-au dovedit a fi una dintre cele mai fiabile metode de amenajare a unei curti.

Tocmai din acest motiv incercam si noi sa va prezentam aici un astfel de model de foisor octogonal realizat din lemn de rasinoase, pe o placa de ciment de a carei amenajare s-a ocupat insasi proprietarul. De mentionat este si faptul ca noi ne ocupam doar de realizarea structurii de lemn.

Foisorul este de forma octogonala, cu laturile egale si cu o deschidere destul de generoasa.

La interior, foisorul este dotat cu dusumea si poate fi mobilat cu masa, scaune sau bancute, in functie de preferinte.

Foisorul din imaginile atasate are la baza un model de balustrada din lamele verticale si usor distantate. Aceasta fiind prinsa de stalpii principali de sustinere de 10 cm grosime, iar acestia sunt continuati in partea superioara cu un model de gardulet decorativ din lamele verticale usor distantate, la fel ca si modelul gasit la balustrada, dar si cu contravantuiri.

Acoperisul este realizat din lambriu de lemn peste care s-a aplicat sindrila bituminoasa de calitate superioara, si poate garanta o buna protectie la fel ca si foisorul. Deoarece acesta este lacuit cu lac cerat pe baza de apa de la ICA Italia aplicat in trei straturi, cu slefuire dupa fiecare aplicare.

In aceasta situatie, foisorul din lemn pentru gradina poate face fata cu succes tuturor intemperiilor fie ca este vorba despre soare, plaoie sau ger.

Comments are closed.