Garduri rustice din lemn

Garduri rustice din lemn

Gardurile din lemn de rasinoase din lamele tip matrice sunt la fel de interesante, fie ca este vorba despre amenajarea unei curti in panta, fie ca este vorba despre amenaajarea gardului in oricare alta culoare.

Gardul este cu atat mai interesant cu cat aceasta reuseste sa fie pus in valoare chiar de fundatie, postamentul principal al ansamblului.

De aceea va aducem la cunostinta faptul ca fundatia acestui model de gard este realizata la o inaltime de 40 – 50 cm, cu stalpi de rezistenta de 15 cm grosime. Acestia din urma sunt orientati cate doi la aceeasi inaltime si ofera un suport rezistent pentru panourile de gard care au o lungime de maxim 2m.

Daca lungimea panourilor ar fi depasit aceasta valoare, cu siguranta ca ar fi existat si riscul ca lamelele din lemn de rasinoase sa sufere unele deformari in timp.

In acest caz, lamelele de gard au 14 cm latime si 2 cm grosime. Sunt bine echilibrate in plan orizontal si sunt la fel de interesante, indiferent de pe ce parte a gardului sunt privite.

Panourile sunt usor distantate de la nivelul fundatiei. In schimb, acest model ofera o buna protectie a obiectelor aflate la interiorul perimetrului delimitat, cat si un grad ridicat de intimitate.

Modelul tip matrice al acestui gard ii confera un grad ridicat de siguranta si nici nu permite curiosilor sa priveasca mai mult decat le este permis.

Fie ca este vorba despre o curte amplasata pe un teren aflat in panta sau nu, acest model de gard tip matrice are capacitatea de a ramane la fel de interesant pentru o perioada lunga de timp.

In conditiile in care gardul nostru este bine lacuit cu lac cerat pe baza de apa de la ICA Italia aplicat in doua straturi, cu slefuire dupa fiecare aplicare. Asa ca, nu mai stati pe ganduri si achizitionati un astfel de model de gard necesar pentru amenajarea curtii dumneavoastra, cu un produs realizat in oricare alta culoare, in functie de preferinte.

No Comments Yet.

Leave a comment