Garduri moderne pentru casa

Nu de putine ori am amintit faptul ca in materie de garduri pentru curte sau gradina, gardurile din lemn au un efect extrem de interesant mai ales atunci cand acestea sunt realizate in contrast fata de celelalte corpuri de mobilier aflate in imediata apropiere.

Asa se face ca modelul de gard prezentat aici reprezinta un produs extrem de elegant si fiabil chiar si pentru o casa cu pretentii.

Din punct de vedere tehnic aceste modele de garduri din lemn sunt realizate avand la baza o fundatie de ciment inalta de 50-60 cm. Si care este amenajata din loc in loc, la o distanta de maxim 2 m, cu stalpi de rezistenta de aproximativ 25 cm grosime.

Acestia din urma, stalpii de rezistenta reprezinta pilonii principali de sustinere ai panourilor din lemn, realizati la randul lor din lamele de brad de 4 cm grosime si 12-14 cm latime.

Partea din ciment a gardului, mai exact fundatia, este de culoare alb, iar panourile din lemn contrasteaza prin nuanta de wenge. Tocmai acesta este contrastul perfect de care aminteam si cu alte ocazii.

Si asta nu e tot. Pentru ca, la randul lor lamelele din rasinoase sunt rotunjite pe muchii si sunt bine finisate cu lacul cerat pe baza de apa de la Ica Italia aplicat in mai multe straturi, cu slefuire dupa fiecare aplicare.

Asa se face ca acest model de gard isi poate pastra calitatile sale initiale timp de mai multi ani consecutivi, dupa care ar mai necesita o noua intretinere.

Dincolo de acest aspect, noul model de garduri din lemn vine sa intareasca ideea ca atunci cand sunteti in situatia de a alege o solutie viabila pentru casa dumneavoastra ar fi oportun sa tineti cont de toate detaliile. Plecand de la model, culoare, textura si pana la cele mai mici finisaje.

Comments are closed.