Modele garduri din lemn

De-a lungul anilor, pe tot parcursul activitatilor noastre de realizare a corpurilor de mobilier din lemn, am ajuns la concluzia ca acestea din urma, mai exact, lemnul de rasinoase reprezinta cea mai buna materie prima, necesara pentru realizarea gardurilor si a portilor din lemn, atat de necesare si de interesante pentru delimitarea unor spatii, a unui perimietru sau proprietati.

Dar in functie de desig, marime sau culoare, acestea (gardurile) se pot transforma rapid in adevarate bijuterii pentru tot ceea ce protejeaza la interior. Fie ca este vorba despre o casa, o curte sau un spatiu de interes public.

Din acest motiv va prezentam aici, un interesant gard din lemn tip matrice de culoare wenge. pe langa faptul ca acest model de gard este unul de calitate superioara, gardul este cu atat mai interesant cu cat aceste reuseste sa fie pus in valoare, in raport cu toate celelalte corpuri de mobilier de gradina aflate in imediata sa apropiere, cat si cu imobilul de la interior, acolo unde este cazul.

Modelul de gard prezentat aici reprezinta un model de tip matrice, al carui efect este extrem de interesant deoarece gardul are acelasi aspect, indiferent de pe ce parte este privit, fie din interiorul curtii, fie din exterior.

Din punct de vedere tehnic, gardul este realizat din panouri din lemn de maxim 2 m lungime, care sunt prinse intre el, fie pe baza stalpilor de rezistenta ai fundatiei din ciment de 15-20 cm grosime, fie cu ajutorul tevilor rectangulare de 4-5 mm grosime, tevi care sunt atent mascate de lamele din lemn de rasinoase.

Este bine de stiut ca lamelele din care sunt realizate panourile sunt rotunjite pe muchii, au o grosime de 2 cm si o latime de 14 cm, sunt distribuite in plan orizontal, iar in partea din mijloc sunt sustinute de o lamela cu latimea de 4 cm. Aceasta din urma are rolul de a impiedica lamelele principale sa se deformeze in timp, datorita diferentelor mari de temperatura.

Gardul respectiv este bine pus in valoare chiar si de poarta pietonala, respectiv poarta de acces auto. Acestea doua din urma au fost realizate pe baza acelorasi panouri de gard de tip matrice. Si pentru ca aici este vorba despre un gard, acesta este protejat impotriva intemperiilor cu lacul cerat pe baza de apa, aplicat in mai multe straturi cu slefuire dupa fiecare aplicare.

Daca nuanta gardului, care este wenge reprezinta o problema, atunci trebuie sa stiti ca aceasta poate fi schimbata in functie de necesitati si preferinte.

Comments are closed.