Garduri de lemn Slatina

Aceste garduri de lemn Slatina si in special cele din lemn de rasinoase, sunt si raman in continuare una dintre cele mai interesante optiuni de amenajare a oricarei curti. Acolo unde ordinea si eleganta sunt doua elemente definitorii pentru intregul ansamblu.

Gardul este realizat pe baza unei fundatii de aproximativ 50 de cm inaltime cu stalpi principali de rezistenta de 15 cm grosime.

Iar in ceea ce priveste panourile din lemn, acestea sunt realizate din lamele de rasinoase orientate in plan orizontal, in model matrice.

Culoarea panourilor din lemn este wenge si formeaza un contrast deosebit cu partea din ciment a gardului, care este de culoare alb.

Dar pentru ca noi nu ne ocupam de realizarea partii de ciment a gardului atunci o sa facem referire doar la panourile din lemn a caror lungime nu trebuie sa depaseasca 2 m. In caz contrar lamelele ar putea sa sufere deformari in timp, din cauza intemperiilor.

Si pentru ca aici  este vorba despre un produs realizat din lemn de rasinoase, acesta este bine tratat cu lac cerat pe baza de apa de la ICA Italia aplicat in doua straturi, cu slefuire dupa fiecare strat aplicat.

In aceste conditii va puteti bucura de calitatea initiala a lemnului, fie ca este vorba despre ploaie, soare, vant sau ger.

Iar cand gardul este bine proportionat vis a vis de cele doua parti principale, fundatia din beton si panourile din lemn, iar pe deseaupra acesta reuseste sa intre intr-o stransa legatura cu celelalte corpuri de mobilier pentru gradina, atunci chiar sunteti o persoana implinita.

Comments are closed.